Välkomna

Här får ni läsa om vår vardag - framför allt min och Ruths, se bilder på vårt hus och kanske bjuder Erik på ett recept då och då.




tisdag 17 januari 2012

Fil-limpa

Detta bröd hade Sandra bakat till julmiddagen. Ett gott bröd som kan smaksättas på många sätt!

2 stycken limpor

5 dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
2 dl rågsikt
4 dl blandade frön, tex linfrön, solroskärnor, solros, hirs, rågsikt, russin mm
4 tsk bikarbonat

2 dl mörk sirap
1 liter fil
½ dl olja

Rör ihop alla torra ingredienser. Häll i sirap, olja, fil och rör ihop till en slät smet. (smeten blir lös). Häll i smeten i 2 bröade avlånga formar. Grädda i 175 grader i 100 minuter.

Tack syster Sandra för tipset och för receptet! Jättegott och jätteenkelt! Och Ruth ÄLSKAR det!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar